Tuesday, June 5, 2012

Few things to keep in mind [ part 1 ]


§  ބަރަބޯ ޗިޗަންޑާ މުރަނގަތޮޅި ފަދަ ބާވަތްތަކުން ރިހަ ކައްކާއިރު ތޮށި ނުމަށާށެވެ. އެތޮށީގައި އެތަށް ވިޓަމިނެއް އެކުލެވިގެންވާނެއެވެ.

§  ބާކީ ކައިފައި ގިނަވެފައި ހުންނަ ހިކި ރިހަ އުކައިލުމުގެ ބަދަލުގައި އެމަސްގަނޑުން ޕައި ފަދަ ބާވަތްތައް ތައްޔާރުކުރަން ބޭނުންކުރެވިދާނެއެވެ.

§   ދިޔާކޮށް ހުންނަ ސޫޕު އޮލަކުރަން ބޭނުންނަމަ ފެނުކައްކާފައި އޮތް އަލުއްވެއް ގާނާ ލުމަށްފަހު ސޫޕާއިއެއްކޮށް ކައްކާލާފައި ފުރާނާލާށެވެ.

§   ރިހާގައި ލޮނު ގަދަވެއްޖެނަމަ މޮޑެފައި އޮތް ފުއްގަނޑަކުން 2 ނުވަތަ 3 ގުޅަ (ފަސްއޮށުގެ ސައިޒަށް) ހަދާލުމަށްފަހު ރިހަތެއްޔަށްލާފައި އިރުކޮޅަކު ކައްކާލުމަށްފަހު ނަގާށެވެ.

§  ޕާޓީތަކުގައި ސޭންޑްވިޗް ސާރވް ކުރާއިރު ތާޒާކޮށް ބެހެއްޓުމަށްޓަކައި ޓްރޭގައި ލެޓިއުސް ފަތް އަތުރާލުމަށްފަހު ފަތްތަކުގެ މަތީގައި ސޭންޑްވިޗް އަތުރާލާށެވެ. ނޫނީ ލެޓިއުސް ފަތް ހަނިދިގަށް ކަފާލުމަށްފަހު ސޭންޑްވިޗް މަތީގައި އަތުރާލާފައި ބަހައްޓާށެވެ.

§  އާފަލު ބޭކް ކުރާނަމަ ބޭކް ކުރުމުގެ ކުރިން އާފަލުފަޅި މަތީ ވަޅިއަކުން ރޮނގެއް އަޅާލާށެވެ. އޭރުން ފަސޭހައިން ފަޅައިގެން ނުދާނެއެވެ.

§  ބިސްކޯދު ގިނަދުވަހު ތާޒާކަންމަތީ ބަހައްޓަން ބޭނުންނަމަ، ބިސްކޯދު އަޅާފަ ހުންނަ ދަޅުގެ ތެރެއަށް ކުޑަ ހަކުރުކޮޅެއް ލާފައި ބަހައްޓާލާށެވެ.

§  ނޫޑުލިސް ޕެކެޓުގެ ތެރޭގައި އޮންނަ ކުޑަޕެކެޓު (ސޫޕު ޕެކެޓު) އެއްލައި ނުލާށެވެ. މުގުރިހަ، ތަރުކާރީ ރިހަ ނޫނީ ތަރުކާރީގެ ބަތެއް ތައްޔާރު ކުރާއިރު ބޭނުން ކުރުމުން ރަހަ މީރުވާނެއެވެ.

§  ބިސްކޯދު ހަދަން ތައްޔާރު ކުރާ ފުއްގަނޑު ކެފުމުގެ ކުރިން ކަޓަރު / ވަޅީގައި ފުއްކޮޅެއް ހާކާލާށެވެ. އޭރުން ތަތްނުލަވާނެއެވެ. ތާޒާކަން ކެނޑިފައި ހުންނަ ޕާންތައް އުކާލުމުގެ ބަދަލުގައި ބްރެޑް ޕުޑިންފަދަ ބާވަތްތައް ތައްޔާރުކޮއްލާށެވެ.

§  ބަތަށް ނުވަތަ ރިހަޔަށް ތޮޅި މިރުސް ލާނަމަ ކުދިކޮށް ކޮށުމުގެ ބަދަލުގައި މިރުހުގެ މެދުން ދިގަށް ދެފަޅިކޮއްލުމަށްފަހު ލާށެވެ.

No comments:

Post a Comment

About

Do you like food but you're not very talented at preparing it? Or are you good at cooking and baking but want a few more ideas and some more recipe to add in your Cook Books? Well then this is the site for you!